כללי

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 21/01/07 12:35 ב בשבט התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב, אני חייה במשפחה שאימי דתייה מאוד ואבי דתי אבל ביום יום הוא אינו הולך עם כיפה(רק בשבת וחגים)ולא מקפיד עוד על כמה דברים,אני ב"ה ילדה דתייה מאוד שעובדת מאוד קשה על הדת(ומה שמסביב..)בעזרת ה' יתברך ובעזרתי,השאלה שלי היא האם העובדה שאבי אינו הולך עם כיפה ביום יום ולא מקפיד עוד על כמה דברים יפריע לזיווג שלי?

תשובה

שלום לך.

ישנו כלל חשוב בדיני שמיים, כפי שהתורה אומרת (דברים כד, טז): "לֹא יוּמְתוּ אָבוֹת עַל בָּנִים וּבָנִים לֹא יוּמְתוּ עַל אָבוֹת אִישׁ בְּחֶטְאוֹ יוּמָתוּ". אין האדם נידון על חטא קודמיו, אלא על חטאיו הוא. ראוי לאדם לעשות תשובה ולכפר על מעשיו, אולם אין הוא חייב בחטאם של אחרים, לא משנה כמה הם קרובים אליו.

ברוך ה', נראה שאביך הולך בדרך אמת. אמנם, אין הוא מקפיד על קלה כחמורה, אולם עלייך לדון אותו לכף זכות ובכך לאפשר לו להתקדם בדרך אותה בחר.

אם שואלת את במישור הרוחני, אין סיבה שמעשיו של אביך יפגעו בזיווג שלך. לגבי מישורים אחרים, מעשיים יותר, אני סבור שגם הבחור איתו את עתידה להקים את ביתך, צריך להתבונן בך ובמעשייך, ולא במעשי אביך.
מה גם שעל פי תיאורך מעשיו נאים, גם אם לא מושלמים.

אור וטוב,
נחום.