כיצד מפתחים- דחוף.

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 13/12/07 13:17 ד בטבת התשסח

שאלה

שלום.

אני מאורסת, ויש דבר שמאוד מציק לי- האהבה.

אני יודעת שאני אוהבת את הבחור אבל אני לא תמיד מרגישה את זה...

איך מפתחים את האהבה? עכשיו זה מפחיד אותי וכשאני חושבת על אחרי החתונה זה עוד יותר מפחיד.

אשמח לעזרה

בתודה

תשובה

שלום רב

אין סוד קסם לשם פיתוח האהבה. כדי לפתח אותה עליכם להשקיע אחד בשני ככל יכולתכם, לבנות את הקשר הנפשי ביניכם. אין פתרונות קלים לשמירת האהבה במושגה לטווח ארוך (בניגוד להתאהבות שמשמעותה ההתלהבות הראשונית בין בני זוג, שפגה עם הזמן). האהבה היא אחד הדברים המשמעותיים ביותר אצל זוגות, והוא חשוב שבעתיים כשבאים להכין את היסודות לבניית הבית המשותף.
יש לזכור שאין חובה ממש להרגיש את האהבה כל רגע ועת. האתגר הוא לדעת איך להרגיש אותה ולפתח אותה כשיש בה צורך - בבניין הבית הפרטי. ודאי שאם מרגישים אותה כל העת הדבר מבורך.
לכן אני ממליץ לכם ללמוד יחד ספרי זוגיות* להשקיע אחד בשניה גם בדברים הקטנים* לדבר על הדברים המהותיים - איך אתם רואים את ביתכם בעתיד הקרוב והרחוק* ללמוד לאט לאט לשתף האחד את השניה בכל התהליכים שעוברים עליכם, וללמוד לדעת להתחבר לעיסוקי האחד של השניה.
כך תוכלו להתחיל לבסס את הקשר על אהבה גדולה, ותוכלו להגיע לחופה ולחיי הנישואין, שמבטאים קשר של שלמות, מהמקום האוהב ביותר.

שתזכו לבניין עדי עד!
אריאל
(המשיב אינו רב)