כוס קסם

חדשות כיפה הרב דוד לוי 15/08/11 20:24 טו באב התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב!

רציתי לדעת האם כוסות קסם- שזה כוסות כהות שכשמוזגים אליהן שתיה חמה מופיעה תמונה שהיתה שם- על גבי הכוס, האם הן מוקצה? שאלתי את היצרנים והם אמרו לי שזה לא חשמלי, וזה מחומרים כימיים, אבל בכל זאת האם זה מוקצה? אשמח לתשובה מהירה.. תודה רבה.

תשובה

שלום לך

לפי דברייך
שתיה חמה אסור למזוג לתוכם בשבת כיון שזה מצייר.
אמנם ציור שאינו מתקיים אבל עדין ציור.

שתיה קרה מותר למזוג לתוכם

רוב תשמישם כנראה לשתיה חמה ולכן הם מוקצה מדין כלי שמלאכתו לאיסור שמותר להשתמש בו לצורך גופו (=לשתות בו שתיה קרה) ומקומו (=לפנות אותו מהשלחן כאשר צריכים את המקום בשולחן)

בברכה ובהצלחה דוד לוי