כוכב נולד

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 12/06/06 16:04 טז בסיון התשסו

שאלה

שלום כבוד הרב , רציתי לדעת האם יש איסור לצפות בתוכנית כוכב נולד משום לשון הרע ?(בתוכנית יש כול מיני מועמדים וכול פעם משהו שר ואז יש צוות שופטים שמביע את דעתו על השיר כך שלעיתים יש שם תגובות לא חיוביות ובסופו של דבר הם מחליטים אם הוא עלה לשלב נוסף בתחרות)

תשובה

לשואלת שלום רב
אינני חושב שהבעיה שם היא לשון הרע. הבעיה היא יותר קשה שהרי הביקורת שהם מעבירים על השיר והזמר, פעמים רבות נאמרת בצורה לגלגנית ופוגעת, וודאי שהיא נאמרת בפומבי, שהרי זה מהות התוכנית. ויש כאן מלבין פני חברו ברבים.
אבל האמת היא שכל התכנית בעייתית. כל כולה עידוד של הנוער לחיי זוהר וסלבריטאות ולא זה מה שהייתי רוצה שיהיו חלומותיו של הנער או הנערה.
וכל זה עוד לפני שדיברתי על בעית הזמרות שהרי אסור לאשה לשיר בפני גברים וראי איך בנות דתיות מתרצות שם את ה"פשרה" שהן עושות. וכן בנים דתיים שצריכים להופיע עם בנות. ושוב, זה נובע מזה שרואים חלום ומפנימים אותו ושואפים להגשימו, בלי לבחון אם הוא מתאים להלכה ולדרכה של תורה. (ולכן שאלתך אכן חשובה כיון שהיא אכן באה לבחון האם תוכנית זו מתאימה להלכה)
בברכה
אפי קיציס