יריחו ומשה רבינו

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 06/04/13 20:22 כו בניסן התשעג

שאלה

ב"ה

שלום רב!

נודע לי שקללת יהושע על אי בניית יריחו כוללת גם איסור לבנות עיר במקום אחר מאשר יריחו המקורית ולקרוא לה יריחו. אם כך:

1. איך יתכן שכיום יש עיר שקוראים לה יריחו?

2. איך יתכן שהעיר שחיאל בית האלי בנה הייתה קיימת ועומדת וגרו בה אנשים ואפילו אליהו הבניא עבר בה? (אמנם המים בה היו כסם המות, אבל עדיין היא הייתה קיימת!).

3. האם על פסגת העיר יריחו נסתלק משה רבינו מהעולם או על פסגת הר נבו?

תודה רבה

תשובה

שים לב ללשון הפסוק
כל הקללה היא על הבונה לא על מי שעובר או גר שם
יהושע פרק ו

(כו) וַיַּשְׁבַּע יְהוֹשֻׁעַ בָּעֵת הַהִיא לֵאמֹר אָרוּר הָאִישׁ לִפְנֵי יְקֹוָק אֲשֶׁר יָקוּם וּבָנָה אֶת הָעִיר הַזֹּאת אֶת יְרִיחוֹ בִּבְכֹרוֹ יְיַסְּדֶנָּה וּבִצְעִירוֹ יַצִּיב דְּלָתֶיהָ:

3. משה לא עבר את הירדן ולכן ברור שלא נסתלק על "פסגת" יריחו