יפוצו מעינתיך חוצה, ברחבות פלגי מים - דבר תורה ליום הבוחר

חדשות כיפה חברים מקשיבים 16/03/15 18:27 כה באדר התשעה

שאלה

"[הו-הא, מי זה בא? ראש הממשלה הבא!]",

"[הו-הא, מי זה בא? ראש הממשלה הבא!]".

ושוב אנחנו לקראת בחירות [כנסת ישראל], מה שירכיב גם את [ממשלת ישראל] לשנים הקרובות.

ברוך השם יש לנו מדינה [יהודית דמוקרטית], מה שלא היה במשך אלפי שנים.

ובבחירות אנו רותמים את הכול!

שכנועים, פעילויות חברתיות, הפגנות ענקיות, תקשורת מסוגים שונים, סרטונים ומה לא?

אבל מה הם בעצם בחירות?

נעבור על המושג לו אנחנו מצביעים - [מפלגות].

שורש המילה "מפלגה" הוא "[פלג]" - חלק מנהר, זרם מים קטן שיוצא ומתפצל מנהר גדול.

עם ישראל ה[כללי] והגדול, מורכב מהמוני [פרטים] קטנים ובעלי דעות שונות, שביום הבחירות מתפצלים מהכלל הגדול ומנסים להרכיב [כלל חדש].

נהר [גדול וחדש].

פלג המים יכול לזרום גם על ההרים והגבעות (בניגוד לנהר, השוטף בדרך-כלל בעמק), וגם במדבר.

כשאנו בוחרים מפלגה, אנו מנסים בעצם לבחור את אותו ראש ממשלה שיוכל [לבנות יחד] עם המפלגות שאנו חושבים שהן הטובות ביותר את [הממשלה הטובה הראויה ביותר בעבור כולם].

נהר גדול חדש ובריא יותר בשביל [כולם]!

הכי טוב בשביל ההרים, הגבעות ואפילו בשביל המדבר.

פלג המים עובר ליד עצים, שדות או רחובות של ערים - ומשתמשים בו להשקיה ולשתייה.

אותה מפלגה צריכה להיות הטובה ביותר בשביל כל עם ישראל, שתעזור בכל הדברים הנדרשים, ושבכל סיטואציה - תדע מה לעשות.

[פלג מים מועיל].

אבל [הדבר שהכי חשוב לזכור]:

אם פלג אחד חולה ולא בריא, כל הנהר החדש מתקלקל!

מצד שני – ידוע ש[אין דבר שהוא מאה אחוז], לכל פלג נהר יש יתרונות וחסרונות...

איך נדע במה לבחור?

[ספר תולדות אדם]

ספר בראשית, מספר על בריאת העולם,

גם הוא סוג של סידור כל הפלגים לנהר אחד ענקי ויציב.

על פסוקים אלה דורשים רבי עקיבא ובן עזאי:

"ואהבת לרעך כמוך (ויקרא, פרק י"ט פסוק י"ח)- רבי עקיבא אומר זהו [כלל גדול בתורה].

בן עזאי אומר: זה ספר תולדות אדם (בראשית, פרק ה' פסוק א') – [זה כלל גדול יותר מזה]" (ספרא קדושים, ב', ד').

כולנו מכירים את "ואהבת לרעך כמוך" של רבי עקיבא שמחייב אהבה בזכות הרעות.

הידיעה שיש [מצוות אהבה] למישהו שהוא מחוץ אליי מאפשרת להתחיל לבנות את הכול!

דוגמאות: קשרים חברתיים, הקמת בית נאמן בישראל, את [העולם]!

אבל בן עזאי מוסיף על כך את הדרשה של