ימי צום

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 02/06/07 23:27 טז בסיון התשסז

שאלה

בס"ד.

כבוד הרב שלום.

בעקבות התקפי דכאון וחרדה אני שותה כדורים בשם פאקס ואדרונקס.

כדורים אלו מכילים חומרים מייבשים אשר נשארים בגוף בגוף גם כאשר לא נוטלים את הכדורים מספר ימים.

לפי הוראות הרופא וגם מנסיון אני צריכה לשתות הרבה . שאלתי מה לעשות בימי צום. אציין שניסיתי לצום יחד עם הכדורים וזה גרם להתייבשות חלקית בצום קצר והתייבשות סחרחורת בחילות חולשה בצום ארוך.

הבעיה שהרופאים לא מבינים כל כך בעיניני צומות והלכה ( לפחות המטפלים שלי) ומאידך הרב של אבי התיר לי לא לצום פרט לכיפור על סמך הידע שאני מסרתי ואני לא בטוחה שזה מדוייק.

אני לא יודעת כיצד לנהוג ולא מכירה רב שמבין בעיניני רפואה בנושא זה . מה עליי לעשות?

תודה.

תשובה

יש ברוך ה' הרבה רופאים שיכולים לענות (הרב ד"ר מרדכי הלפרין ועוד ועוד) והרבה רבנים שיכולים לענות. אולי תפני למכון "פועה" בירושלים. הם יענו לך באופן ממצה וטוב.
בהצלחה!