ימי בין המצרים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/08/16 13:57 ג באב התשעו

שאלה

שלום,

יש לי שני מפגשים חשובים בשבוע הקרוב בעז"ה

אך בתקופה הזאת אסור לשמוע שירים ולעשות דברים לשם הנאה.

השאלה שלי היא האם אפשר לעשות זאת בדרך אחרת שתהיה אפשרית בלי שאפסיד או שעדיף שאוותר על שניהם?

*הראשון הוא שיעור מחול, אני לומדת להיות מורה למחול, השאלה היא אם אבקש מהמורה לעשות שיעור עיוני ובמידה וכן אם היא תצטרך להסביר את סוג הריקוד למוזיקה אם זה מותר שתדגים.

או שעדיף לבקש ממנה לדחות את השיעור (אך לא בטוח שהיא תוכל)

*השני הוא מפגש קבוצתי שהוא במקום יותר חגיגי, עם סנוקר בריכה וכו' מפגש שמורכב מהדרכה שזה העיקר במפגש ובילוי בסוף, השאלה היא אם זה אפשרי ללכת כי הבנתי שהחלק הראשון הוא ההדרכה, ואם אשאר לא אקח חלק בבילוי אלא יותר בשביל ליצור קשרים, הבנתי שיהיו שם עוד בנות דתיות

האם זה מותר?

תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה
המחול: בשל העובדה שמדובר בשיעור מקצועי, ולא בדבר מה שנעשה להנאה וכדו' – צריך לנסות לעשות את מה שאפשר: אם אפשר לדחות – מצוין; אם לא – ואפשר לעשות תיאורטי – טוב מאוד; רק אם לא ניתן ויש צורך במוזיקה כחלק מלימודי המחול – מותר גם כאשר מושמעת המוזיקה בהקשר של לימוד מחול.
לגבי המפגש הקבוצתי – אפשר להיות בחלק של ההדרכה, אולם משעה שזה הופך לבילוי והנאה – לא מתאים.

כל טוב