ימי בין המצרים ותיקון חצות

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 19/12/16 20:07 יט בכסלו התשעז

שאלה

****** אבי 11/07, שאלה 417 ******

שלום כבוד הרב,

נאמר בהלכה: בימי בין המצרים רבים נוהגים לומר תיקון חצות אחר חצות היום. ואומרים את סדר תיקון רחל, שתוכנו קינות וצער על חורבן ביהמ''ק.

להלן שאלתי.

1. האם אומרים בימי בין המצרים גם תיקון לאה אחת חצות היום או רק תיקון רחל?

2. האם התיקון הזה אחר חצות היום מחליף את התיקון שהיה אמור להיות מוקדם יותר אחת חצות הלילה? או שהוא בנוסף אליו?

תודה,

אבי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

כתב השו"ע (או"ח ס"א) "ראוי לכל ירא שמיים שיהא מיצר ודואג
על חורבן בית המקדש". על כן ראוי במשך כל השנה להיות מיצר
על חורבן בית המקדש, ובמיוחד בימי בין המצרים.
נוהגים לומר בימי בין המצרים לאחר חצות היום, תיקון רחל
בלבד.
וכמו כן ראוי לומר גם בחצות הלילה, תיקון רחל ולאה.

בשורות טובות

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן