יזכור

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 05/05/13 17:51 כה באייר התשעג

שאלה

בתפילת "יזכור" בבית הכנסת בדר"כ התפילה על היחיד קודמת ליזכור הכללי (חללי צה"ל, נרצחי השואה) מכיון שחלק מהציבור יוצא מבית הכנסת בתחילת ה"יזכור" ואינו חוזר ליזכור הכללי, נראה שיש זילות בזיכרון הכללי. האם אפשר להחליף את הסדר ולומר קודם את היזכור הכללי ואחריו את היזכור הפרטי ומי שירצה לצאת יצא רק בשעת היזכור הפרטי? או שלא ניתן לשנות מנהג כזה שהורגלנו אליו מאז ומתמיד

תודה על תשובתך יצחק

תשובה

לא משנים את סדר התפילה. טוב יעשו אם משהו יצא לרגע ויקרא לכולם קודם ה"יזכור" הכללי.
כך נוהגים במספר בתי כנסת בהם התפללתי.