יונה הנביא

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 05/01/04 03:54 יא בטבת התשסד

שאלה

שלום רב!!!

אני עושה עבודה על יונה הנביא אני הישמח אם תענה לי על השאלות:

למה ספר יונה נבחר דווקא לקרוא ביום כיפור??

ולמה שמים לנו את כל ספר ולא קטע ממנו?

בתודה מראש

דוד

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1) מפני שיוה"כ הוא יום של חשבון נפש אישי וכללי גם יחד ומוטיב זה נמצא בספר יונה.
יונה הנביא מסמל בהתנהגותו את התנהגות כל אדם שיש לו עליות וירידות בחייו עד כדי קיצוניות של בריחה מלפני השם והתכחשות למציאות של "מלא כל הארץ כבודו".

2)כל הספר הוא יחידה אחת כולל ההתחלה וכולל האמצע שהוא השיבה להשם והתפילה וכולל מוסר ההשכל שנמצא בסוף.

אני מציע לך לעיין בספר "דעת מקרא" גם במבוא וגם בפירוש.זה מאוד יעזור לך באופן אישי ובודאי לעבודה.

בברכה,

עוזיאל

.