יום פטירת רחל אימנו

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 15/11/05 23:19 יג בחשון התשסו

שאלה

היכן מוזכר יום פטירתה?

למה צויין דווקא יום פטירת רחל? מה עם אברהם, יצחק, יעקב,לאה...?

והאם ישנם דברים מיוחדים שצריך לשות ביום זה?

תודה מראש

יונתן.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב

מסורת בידינו שיום הלידה של בנימין היה ב יא מר חשוון זה גם יום הפטירה של אימו רחל , מסורת זו כתובה בספרים קדמונים והוא מובאת גם בספר חיבת ירושלים " וכירושלמי שמעתי מהוריי שהוריהם לקחו אותם עם ילדים בני 3 , ו 4 ביום יא חשוון לבכות ולהתפלל על קבר רחל אימנו בדרך אפרתה .

נהגו ביום זה ללמוד ולהתפלל מעניינה של רחל .

בברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן