יום הכיפורים ומשכב זכר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/09/15 04:26 כט באלול התשעה

שאלה

שלום. אני נפלתי במשכב זכר וחזרתי בתשובה בנושא זה. כבר לפני מספר חודשים. ואני מתחרט חרטה גמורה. ורציצי לדעת בבקשה האם ראש השנה. עשרת ימי תשובה ויום הכיפורים יכפרו לי על מעשיי?

תודה

תשובה

שלום

בעת שהמקדש בנוי, שעיר המשתלח מכפר על מעשיך, יחד עם תשובתך.
עתה שאין מקדש, יוה"כ מכפר, ובלבד שעשית תשובה גמורה. אך סיום הכפרה בנושא זה של חייבי מיתות בי"ד, הוא בצירוף צער יסורים כפי שכתב הרמב"ם בהל' תשובה.
על כן, במשך החיים אם יהיו זמנים של צער, כגון ירידה בנכסים, תמקד זאת כחלק מכפרה על מעשי העבר.
אין עניין לחפש ייסורים, אך אם ח"ו יגיעו עתות משבר, תשתמש בהם לכפרה.

כל טוב