יום הולדת בשנת אבל

חדשות כיפה הרב שי פירון 22/05/07 18:10 ה בסיון התשסז

שאלה

שלום רב

לאבי יש יום הולדת 60 בשנה זו - כמו כן זוהי שנת אבל לאבי לאחר פטירת אביו - סבי לפני כחודשיים.. אבקש לדעת האם ניתו לחגוג בסעודה משפחתית בה תתשתתף המשפחה המורחבת כ- 30 איש ללא מוזיקה או לחילופין האם שבת של אירוח במלון למשפחה הם אפשרויות העומדות במסגרת ההלכה והמתאימות לשנת האבל - יום ההולדת יחול בעוד חודשיים.

אודה אם תוכל לפרט וכן להנחות אותי בנושא הדברים המותרים לאבי בשנה זו

בתודה ובברכת חג שבעות שמח

עופר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום,

עדיפה שבת.
יש לדעת שאבלות של היחיד תופסת כל עוד היא לא פוגעת באחרים שבסביבה.
לאדם יש משפחה: אשה, ילדים וכו'.
ימי הולדת הם לא רק לטובת האדם עצמו אלא לטובת הסביבה: לילדיו וכו'.

במהלך השבת מותר לעשות הכל.

בברכה,

שי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן