טקס להחזרת אהבה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/08/16 21:11 ד באב התשעו

שאלה

שבוע טוב כבוד הרב ותודה על התשובות הקודמות, אשמח אם תענה לי בבקשה על עוד שאלה באותו עניין: האם הטקס(טקס שימושי שרים) הזה יכול לפעול במקרים של זוגות לא מתאימים, אני מתכוון לבעל ואשה שלא מתאימים ושלא היו אמורים להינשא....האם זה יפריד בין זוגות כאלה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין שום אמת במשפט: "לא היו אמורים להנשא".
הגמרא במסכת סוטה (ב, א) אומרת: "ארבעים יום קודם יצירת הוולד בת קול יוצאת ואומרת: בת פלוני לפלוני".
לכן כל מי שמתחתן עם אישה - היא הייתה מיועדת לו.
גם אם היו בעיות וקשיים, בסופו של דבר הכל תלוי בבחירה של בני הזוג עכשיו.
אם הם רוצים להיות יחד ולהישאר יחד, שום דבר לא יכול לפגוע בהם.

עיין במאמר קצר שמסביר את הנושא:
http://www.yahadoot.net/item.asp?id=102