טקס להחזרת אהבה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/08/16 22:39 ג באב התשעו

שאלה

תודה רבה על התשובות הקודמות כבוד הרב...שאלה נוספת בבקשה;

אם זה מקרה של זוג לא מתאים, אני מתכוון לבעל ואשה שלא מתאימים ושלא היו אמורים להינשא....האם זה יפריד בין זוגות כאלה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תפילה להחזרת אהבה יכולה להיות רק אצל פנויים.
לא תהיה ברכת שמים לבקש אהבה של אדם נשוי.

חשוב שתדע שאין דבר כזה: "זוג שלא אמור להינשא".
מעשה החתונה הוא קבלה של ברכת שמים.
בחתונה שלכם אמרו שבע ברכות - אלו ברכות שמים ל"אהבה ואחוה שלום ורעות" בינך ובין רעייתך.
הכל תלוי בבני הזוג - אם ירצו, הם יכולים למלא את הזוגיות שלהם באהבה ובחיבור גדול.
על כך נאמר "איש ואישה זכו - שכינה ביניהם" במילה 'איש' יש אות יוד' במילה 'אישה' יש אות הא'. אם הם רוצים זה את זה ומלאים אהבה זוכים לחבר אותיות י' ו-ה' ושם השם שורה עליהם!
אתה ורעייתך צריכים להחליט יחד שאתם רוצים זה את זה ושום השבעה לא תוכל לקלקל לכם.