טלקנזיס לעניין טלטול בשבת

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 23/11/06 18:56 ב בכסלו התשסז

שאלה

לאחרונה התפרסמה כתבה באחד העיתונים על אורי גלר. נזכרתי שהיה לי דיון עם מישהואודות "סוגיות תאורטיות בהלכה" כגון קיום מצוות על הירח, נטילת לולבים שגידולם בקצה השני של כדו"א לעניין "כדרך גידולו" ועוד (לא זוכר מה עוד)

אחת השאלות הייתה האם אדם שמזיז דברים בכוח המחשבה יהיה חייב בדין טלטול בשבת?

על פי מה שהוא אמר, ה"שדי חמד" דן אודות זה.

כמו כן, השאלה היא האם הדבר באמת אפשרי והאם יש לו ביסוסים בהלכה.

אשמח על התשובה!

נתנאל

תשובה

בסד

שלום רב.
עד כמה שידוע לי ברור שאדם המטלטל ומזיז במודע חיב?
ההוכחה היא מטילטול בהמות ..."שרק לה והלכה חיב.."
כמו כן אם בן אדם סימן מבעל חי ומכוחו הוא זז...כיוו שאין לו דעת לכן הפעולה מתיחסת לאדם.
לעצם הענין אם מוכח כי הפעולה נעשית מכוחו ..הוא פעולת האדם לכל דבר.
בברכה