טיפול ע"י רפואה אלטרנטיבית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/04/07 12:53 ל בניסן התשסז

שאלה

שלום,

בעלי עוסק ברפואה אלטרנטיבית ומטפל בביתינו.

ברצוני לדעת מה הלכות הייחוד בהקשר הזה. ומה אומרת ההלכה בעניין. האם מותר לאיש לטפל באישה זרה? האם מותר לו לטפל באישתו בימי נידותה?

יישר כח ותודות.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום.

תלוי במה מדובר.
יש סוגי "רפואה אלטרנטיבית" שאין הבדל בדרכי הטיפול בינו לבין מטפל רופא וכל הדינים החלים על רופא חלים גם בטיפול אלטרנטיבי .
ויש סוגי "רפואה אלטרנטיבית" שהמטפל לא מוגדר "עסוק במלאכתו "ולא חלים עליו דיני רופא הרגילים.

ויש להתייעץ עם רב פוסק שמומחה בתחום הרפואה האלטרנטיבית . וכדאי לכם להכין שעורי בית לפני פגישה כזו ולעיין באנציקלופדיה הלכתית רפואית בחלק ו בערך "רופא" .

ועיינו גם בתשובתי " מסאג'" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/51175

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן