טיפולי פוריות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/07/12 13:45 כח בתמוז התשעב

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני עתידה להתחיל מחר טיפול IVF, כך שבתשעה באב אהיה באמצע התהליך. הבנתי שמיעוט בשתייה עלול לגרום לסיכון של גירוי יתר שחלתי. לא שאלתי עדיין רופא, אך מאמינה שההנחיה תהיה לא לצום. מה עלי לעשות בצום הקרוב? האם יש משמעות בט' באב לשתייה לשיעורין? ומה לגבי אכילה?

ושאלה נוספת -

במסגרת הטיפול עלי להזריק בכל ערב בערך באותה השעה (זריקות שנקראות פיוריגון וצטרוטייד אם זה משנה). האם מותר

להזריק זריקות אלו בשבת או שיש להימנע ולחכות למוצאי שבת?

תודה

ו.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שיהיה בשעה טובה ושהטיפול יהיה מוצלח.

אם רופא אומר שיש השפעה רעה על הטיפול בלוא שתיה – לשתות מלא ורגיל, ולא לשיעורין.
אכילה – לפי הצורך על פי הוראת רופא.
עדיף לקבוע את זמן ההזרקה בשקיעה, ואז אפשר כמה דקות לפני כניסת השבת ומיד במוצאי שבת.

כל טוב והצלחה גדולה