טיסה במוצאי שבת 31.3.2012

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/03/12 17:55 כא באדר התשעב

שאלה

שלום,

אני מעוניין לטוס מאילת במוצאי שבת 31.3.2012

יש טיסה ב-18:55 אבל בגלל העברה לשעון קיץ לא ברור לי האם זה חילול שבת כהלכתה או לא.

כמו כן ברמה היותר כללית-אמונית, נניח ששבת יוצאת ב-19:20.

ואני מגיע לשדה התעופה בהליכה ב-18:00, לא נוסע, לא מפעיל מכשירי חשמל. עובר בידוק בצורה שלווה ועולה לטיסה שממריאה ב-18:55 ותוך כדי הטיסה יוצאת השבת. האם זה חילול שבת?

הרי אני לא ביצעתי עבודה כדי לטוס, והטיסה היתה יוצאת לדרך ב-18:55 איתי או בלעדיי.

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

השעה המדוברת היא ממש שבת.
מה שאתה מתאר לגבי חילול השבת אינו נכון כלל ועיקר. מי שמגיע לטיסה נהנה באופן ישיר מחילול שבת של יהודים, שותף בחילול שבת של עצמו, גם הטיסה עצמה היא חילול שבת.

על כן, אין מצב שהדבר מותר.

כל טוב ושבת שלום

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן