טיול בחו"ל לאחר שליחות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 20/10/13 21:25 טז בחשון התשעד

שאלה

שלום!

עוד חודש אני יוצאת לשליחות מטעם הסוכנות היהודית, למשך חודש.

יש לי אופציה להארכת השהייה בחו"ל (לאחר זמן המחנה בו אדריך) על מנת לטייל, כאשר מחיר הכרטיס הוא אותו מחיר.

מכיוון שהצעה זו מאוד מפתה, רציתי לשאול האם היא בכלל מותרת הלכתית.

מדובר בזמן של שבוע- שבועיים שיוקדשו לטיולים בארץ בה אצא לשליחות.

אשמח לתשובה מהירה!

תודה רבה =)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה.
יציאה לחו"ל לצמיתות, בימינו היא בוודאי דבר אסור. אולם כאשר יוצאים לזמן קצר, על מנת לחזור – יש בזה דעות בין האחרונים, אם עוברים בזה על איסור.
יציאה בשליחות מטעם הסוכנות היא בוודאי דבר מותר.
לכן, בצירוף כל זה, נראה שהארכת השהייה עבור טיול קצר – אין בה איסור. ורק מי שמחמיר על עצמו לנהוג במידת חסידות – לא יטייל.
לכן, תוכלי להישאר, לטייל ולחזור בהקדם.
כל טוב.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן