טיול בחו"ל בשבוע שחל בו

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 16/06/10 16:15 ד בתמוז התשע

שאלה

שלום.

אני מעוניינת לדעת האם מותר לטייל בחו"ל בשבוע שחל בו??

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בעזה"י

שלום,

יש בכך מספר בעיות:
1. איסור בילוי, אין יוצאים לבילויים בימים אלו ובייחוד טיול בחו"ל שהוא בילוי מיוחד שלא עושים לעיתים קרובות.
זה יש לומר לגבי טיול דווקא ולא נסיעה לצורך עסקים או מצווה וכד´

2. מצד הסכנה - השולחן ערוך פוסק שימים אלו הם ימי דין שיש בהם יותר סכנה והואיל וטיולים במקומות חדשים תמיד טומנים בחובם קצת יותר סכנה ואי ידיעה- זה לא זמן טוב.

3. נראה שבאופן פשוט הימים הללו הם ימי אבלות שאנו מקדישים למחשבה למה שחסר לנו (אישית ולאומית) ואיך פועלים להשלים את החסר ונראה לי שאין זה זמן מתאים לטיולים בוודאי שלא מחוץ לארץ ישראל.

לכן נראה לדחות את הטיולים בייחוד בחו"ל לאחרי תשעה באב.
אגב, זמן מצויין לטייל בירושלים ו"להתחבר" לעיר הקודש.

בבנין ירושלים ננוחם
אור

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן