טיול בחודש לאבא

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 24/07/12 00:58 ה באב התשעב

שאלה

שלום הרב. רציתי לשאול אם מותר לנערה בגיל 15-16 אשכנזיה לצאת באמצע החודש לאביה (שנפטר) לטיול? היא הרי צעירה וזה יעשה לה קצת טוב אחרי כל הכאב, וזהו לא טיול של מלון בריכה קניון וכו'.. אלא טיול בארץ ישראל, מסלולים וכאלה. תודה רבה ולילה טוב !

תשובה

מכיוון שטיול בארץ ישראל יש בו חשיבות של הגברת הקשר והאהבה לארץ ישראל, נראה לי שאותה נערה אינה צריכה להמנע מטיול כזה, גם בתוך ה"שלושים" לאבא. אך צריך להעיר, שמטיול הנעשה בחבורה גדולה, בוודאי צריך להמנע, שכן יש בו אוירה של שמחה.