"טוב לנו להיות אנחנו.."- דבר תורה לפרשת ואתחנן

חדשות כיפה חברים מקשיבים 19/08/16 00:13 טו באב התשעו

שאלה

בע"ה

השבת בע"ה אנו ממשיכים לקרוא את נאומו האחרון של משה לכל עמישראל לקראת הכניסה לארץ.

הידיעה כי זהו הנאום האחרון של גדול הנביאים, גורמת לי לקרוא בשקיקה כל מילה שהוא אומר (ובהמשך כותב), מתוך הבנה כי התורה הזו היא תורת חיים, וכמו שהייתה שייכת לדור אליו משה דיבר, כך גם אלי, ואליך...

השבת יש חזרה על מעמד הר סיני, המעמד ששם את עמנו כעם נבחר מכל העמים.

אבל נודה על האמת, קשה לנו לתפוס מה הוא "עם נבחר", ולכן בפרשה אנו נחשפים לפסוק המרגש הבא:

" בְּךָ בָּחַר ה' אֱלֹקֶיךָ, לִהְיוֹת לוֹ לְעַם סְגֻלָּה, מִכֹּל הָעַמִּים, אֲשֶׁר עַל-פְּנֵי הָאֲדָמָה"

כדי להקים לו עם נבחר, ה' בחר..בך!!

בך, עם שלל הכישרונות והידיעות שלך, החוזקות והחולשות, בך ה' בחר שתהיה חלק מעם סגולה- עם שמסוגל להעביר מסרים של דאגה לשכבות החלשות, כבוד למבוגרים ולגדולים ממך, אהבת חינם ועוד אינספור מסרים שבשביל להעביר אותם-ה' רוצה אותך!

מכאן אגב, אפשר להבין למה בעברית קוראים לנו בחור/בחורה- כמו שאהוב הוא אחד שאוהבים אותו, כך בחור הוא אחד שבחרו אותו, בקיצור- בחרו בנו!

לא יודעת איפה זה פוגש אותך, אבל לי זה ממלא את הלב בשמחה, ואם ה' בחר בי- נותר לי להכיר בזה, להוקיר את זה ולפעול על פי זה!

בהצלחה רבה ושבת שלום!

מעיין וחברים מקשיבים