טבילת צלחות קוראל

חדשות כיפה רבני כושרות 05/11/11 20:38 ח בחשון התשעב

שאלה

שלום רב

בעלון "מעייני הישועה" לפר' לך לך ראיתי במדור השו'ת כי באחת השאלות שנשאלתם לגבי טבילת צלחות קוראל עניתם כי יש לטבול בלי ברכה.

ברצוני לברר למה הטבילה היא בלי ברכה? האם אין מדובר בצלחות תוצרת חוץ הצריכות טבילה בברכה?

בתודה ובברכה

רפי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה.
מן התורה צריך להטביל כלי סעודה העשויים ממיני מתכות
ומשמשים לסעודה. או להכנת הסעודה. ומדרבנן צריך להטביל
כלי זכוכית מן הסוג הנ"ל.
אבל צלחות קורל לא ברור שדינן כזכוכית. לכן יש להטביל בלא ברכה.

בברכה
כושרות- ייעוץ והכוונה בכשרות

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן