טבילה ללא שבעה נקיים

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 11/12/16 21:26 יא בכסלו התשעז

שאלה

שלום. אני בחור דתי אבל אשתי חילונית. אנחנו נשואים שנה וחודשיים..היא טבלה לפני החתונה ואז האחרי החתונה היא נכנסה להיריון.

לפני שלוש חודשים נולדה לנו בת. ומאז שנגמר לאשתי הוסת של אחרי הלידה. היא לא מצליחה לעשות את הבדיקה שבעה נקיים.

השאלה שלי: מותר לאשתי לטבול בלי לעשות את הבדיקה בגלל שעבר חודשיים מאז הוסת (באופן חד פעמי) בתקווה שאחרי שאשתי תרגיש שוב את ההרגשה של הטבילה אז בע"ה היא תתמיד לעשות את הבדיקה

נ.ב יש גם קושי רב לא לקיים תשמיש הרבה זמן

תשובה

שלום
יישר כח זה באמת לא פשוט שלשה חודשים זה הרבה זמן
למה לא מצליחה לעשות שבעה נקיים?
אלו בדיקות חשובות לפחות שניים מתוך השבעה ראשונה ואחרונה
תדבר איתי בבקשה בהודעות רגילות יותר קל לי אשתדל לעזור 0543074332