חרדי-דתי לאומי .. מהי האמת?

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 25/03/08 12:26 יח באדר ב'

שאלה

כבוד הרב אני כחוזרת בתשובה כבר כשנתים כבר נקרעת די הרבה זמן בין הקבוצה החרדית ובין הדתית לאומית בשתי הקבוצות אני רואה את היתרון(את האמת) ואת החסרונות של כל קבוצה אך עדיין לא החלטתי.. מי אמר שהדתי לאומי הנכון ומי אמר שהחרדי הוא הנכון!? מהי האמת!? אני רוצה לעבוד את ה' בכל כוחי אך אני צריכה קודם קבוצה כל שהיא להיתיישב בה - אז מהי האמת?.. כבוד הרב תענה לא כדתי לאומי אלא מכוון של יהודי פשוט..

תשובה

אני מבין את ההתלבטות. מחד- החרדים נראים כמי שכל עולמם בעבודת ד' , לעומת הדת"ל שלכא' עוסקים בענייני העולם.
אבל האמת היא שאצל יהודי טוב, גם ענייני העולם הזה הם חלק מעולמו של הקב"ה , וכפי שכתב החתם סופר, (מגדולי ישראל לפני 250 שנה, שמי שחורש את האדמה בארץ ישראל עובד את ד' לא פחות ממי שמניח תפילין בחו"ל.
אמונה בקב"ה , זה לקבל ולשמוח במה שהקב"ה נתן לנו ולעבוד אותו ע"י תורה ומצוות, באופן המלא ביותר. גם שאלת המדינה, קבוץ גלויות וכו' - הכל ענין של אמונה, ומי שעיניו פקוחות - יודע שאת הכל הקב"ה עושה ונותן לנו את הכלים לנצל אותם לקדש את שמו הגדול.
מי שזה בא אצלו על חשבון קיום המצוות - זה לא בסדר , אבל אם אמונתו זו רק מעצימה את המחוייבות שלו לקב"ה - זה מצויין.
אני מאחל לך שתזכי להיות מנשות האמונה המלאה והשלימה ותזכי באמת לעבוד את ד' באופן השלם ביותר שאת יכולה.