חנות שפתוחה בשבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/10/16 14:09 ה בתשרי התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב, השאלה שלי היא בנושא הלכתי על מקומות פתוחים בשבת, אני בחורה גבוהה מאוד ולכן מידת נעליים שלי 43-44, ומאוד קשה למצוא חנויות נעליים לנשים במידות כאלה בארץ, יש חנות אחת בצפון, אזור מגוריי, אבל הם פתוחים בשבת, האם מותר לי לקנות שם נעליים ? (החנות אפילו פתוחה בעיקר בחמישי שישי שבת) אבל מה אעשה שאין אפשרות בשום מקום אחר למצוא נעליים במידה שלי ? (יש עוד חנות בתל אביב למידות גדולות וגם לגביה אני לא בטוחה כמה הם שומרים)..אז מה לעשות?

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
אין איסור לקנות בחנות שפתוחה בשבת, כיון שאין בזה הנאה מחילול שבת (חוץ מעסקים שמכינים בהם אוכל כגון מסעדות, שאז יש בעיה של כשרות).
אמנם, ראוי מאוד לחזק שומרי שבת, אבל כיון שזו האופציה היחידה, את יכולה לקנות שם בלב שקט
כל טוב
וגמר חתימה טובה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן