חנוק וקרוע-עזרה במשכב זכר לפני אירוסין

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 30/08/15 11:51 טו באלול התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב. לפני כמה חודשים ובמהלך שנתיים בערך נפלתי כמה פעמים במשכב זכר. הרגשתי שאני כועס על עצמי אבל הייתי בהתלהבות לפעמים ובהבנה שלא אשיג בת זוג לחיים ועשיתי שטויות

לפני 3 חודשים הכרתי מישהי ואני עדיין יוצא איתה. ואני פשוט נאכל על זה שאני לא מספר לה. כי לדעתי ברגע שאספר לה אנחנו ניפרד. התייעצתי כאן עם רב מסוים. הוא אמר לי שאני עושה תשובה מלאה ולכן העוונות שלי מתכפרים ושזה לא נחשב שקר.

הבעיה היא שגם אם זה ככה (ואני בן אדם דתי) אני עדיין קרוע מבפנים שאני לא מספר לה. ואני מפחד מצד שני. אני על סף דמעות וחנק.

אני לא יודע למי לפנות לעזרה. בבקשה תענה לי על שאלתי תשובה מספקת. תודה רבה כבודו.

תשובה

שלום

אני מבין לליבך.
אם מדובר בדבר רחוק, צדק הרב במה שאמר לך.
אך אם מדובר במעשה קרוב שחזר על עצמו לאחרונה, ואתה מעריך שלו תדע אזי לא תרצה להתקדש לך, על פי דין אתה חייב להודיע לה את הדבר.
אם אינך מודיע זאת- הקידושין בספק עד שיתברר שניחא לה להתקדש על אף זאת.
תתפלל על כך, ואחר כך אמור לה את האמת, ואת שברון לבך, ותפרט כמה רחוק אתה עכשיו ממעשים מעין אלו. תעביר את ההחלטה לידיה בצדק, לא יכון אדם ברשע, ושורש צדיקים בל ימוט. בס"ד.

בהצלחה