חלווה וטחינה

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 10/01/10 20:58 כד בטבת התשע

שאלה

רציתי לשאול אם השתנה משהו לגבי הנושא של חלווה וטחינה אצל רושדי.קראתי שלפני כמה שנים היתה בעיה של בישולי נוכרים שם.ואיך אפשר לברר,אני לא מצליח להשיג את הבדץ שמשגיח שם.תודה וישר כח

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

026700200 זה המספר של הבד"ץ

חשוב לציין שהבד"ץ לא סובר שיש בעיה של בישולי עכו"ם בטחינה כי לדעתם היא גם לא עולה על שולחן מלכים וגם השושום נאכל חי.
ולמעשה כך פוסקים כל גופי הכשרות המפורסמים:
בד"ץ מהדרין של הרב רובין
הרב לנדאו
בית יוסף של הרב עובדיה יוסף
לגבי שיטת הרב מחפוד אין לי מידע

הרה"ג הרב מרדכי אליהו שליט"א כן פוסק שיש בעיה של בישולי עכו"ם בטחינה כי הוא סובר שהשוששום אינו נאכל חי טחינה עולה על שולחן מלכים.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן