חיתוך עוגה בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/06/04 12:38 כא בסיון התשסד

שאלה

שלום רב,

ליום הולדתה של אחותי אני מכינה עוגה מצויירת. הכוונה לעוגה שיש עליה ציור בצבעי מאכל. האם יש בעיה לחתוך את העוגה בשבת? אם כן, האם מספיק לסמן את החיתוך ע"ג העוגה, או שצריך לעשות חריצים ממש (וזה יהרוס את מראה העוגה)?

תודה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית ברכת מזל טוב ליום ההולדת של אחותך.
ראי תשובתי : למה חוגגים יום הולדת ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=37143
איך חוגגים יום הולדת ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=39445

1) עוגה שיש עליה ציורי אותיות או סתם ציורים כגון ע"י פיזור של סוכריות קטנטנות או חתיכות של פירות וכדומה מותר לאכולם בשבת (בתנאי שזה טעים...)אפילו שהאותיות או הציורים מתקלקלים.אבל אסור לחתוך את האותיות או את הציורים בשבת.
ולכן יש לסמן קווי חיתוך דקים על האותיות מלפני שבת.
או לחתוך בין האותיות כך שהאדם מקבל אות שלמה.

ואם מדובר במקרה שהאותיות הם מחומר המוצר כגון ביסקוויטים או שוקולד מותר לחתוך את האותיות. וכן מותר לשבור דברי מאפה העשויים בצורה של אות.

בברכה,

עוזיאל

.