חילול שבת

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 02/01/17 16:58 ד בטבת התשעז

שאלה

אני מדריכה בפרוייקט של הסוכנות היהודית. במסגרת הפרוייקט נהיה שני מדריכים ואני אחראים על קבוצה של כ-110 סטודנטים יהודים מאמריקה הלטינית. אנו אחראים על הקבוצה גם מבחינה לוגיסטית, וצריכים להיות זמינים להם 24/7 במידה ויש בעיה - בעיקר מקרי חירום (מישהו חולה/נפגע, לדוגמא). אנחנו הכתובת שלהם לכל בעיה. מדריך נוסף ואני שומרי שבת.

השאלה שלי היא האם מותר לי לענות לטלפון מהם בשבת, במידה והבהרנו שנענה רק אחרי שלושה צלצולים ורק במקרה חירום אמיתי (מתוך רשימה שניתן להם - הם נוכחים בפיגוע, מישהו נפצע קשה חס ושלום וכולי), כלומר, רק במקרה של פיקוח נפש

תשובה

שלום
לפי תיאורך מותר
אולם למה לא ישירות למד"א במקרה של פיקוח נפש
אוליי יש לשנות את התקנה..