חברה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 08/03/07 23:40 יח באדר התשסז

שאלה

אני בחור כבן 19 שחומד להיתגייס ויש לי חברה כבר שנה אך הורי מיתנגדים שהיא תבוא לביתי בטענה שזה לא קשר לחתונה וזה אסור מצד ההלכה...

אך איניני רואה את זה כך ...ויש לצין שבתור חייל אם היא לא תבוא אלי יהיה לי קשה ליראותה..האם יש לזה פתרון הילכתי..

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לפי השאלה הנושא הנידון כלל איננו שאלת ההבאה של הבחורה אל הבית, אלא דווקא יחסי הורים ובנים. כיוון שהורייך מתנגדים לכך שתבא נערה לביתם שלא למטרות חתונה, אין זה משנה כלל אם זה מותר או אסור מצד ההלכה, כיוון שזהו רצונם.
עתה יש להתייחס לכך כאל מקרה רגיל של חילוקי דעות בין הורים וילדים. במקרים אלה יש להגיע לידי הסכמה הדדית, תוך התחשבות בדצונות של שני הצדדים. כאשר עדיף שאתה תהיה זה שמתפשר ומתחשב, שכן יכול אתה למצא פתרונות אחרים - להתראות במוצ"שים, מחוץ לבית ודרכים אחרות.
מלבד זאת במידה והקשר ביניכם איננו קשור כלל לחתונה בשום צורה שהיא, ייתכן מאד והם צודקים בהתנגדותם.

עקיבא
(המשיב אינו רב)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן