וורט

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 07/05/08 17:50 ב באייר התשסח

שאלה

ב"ה

בשעה טובה החלטנו להתחתן השאלה שלנו היא האם טכס האירוסין הוא משהו שחובה לעשות או שהוורט מספיק ואם לא חובה איך הוורט אמור להיות בדיוק?

תשובה

לשואלת שלום רב ומזל טוב!
טקס אירוסין אינו חובה, ואין בו משהו מחייב. אשכנזים חותמים בטקס על שטר "תנאים" (מעין התחייבות הדדית להנשא תוך תקופה מסויימת.) יש נוהגים לשבור צלחת בזמן האירוסין. מעבר לזה, הוורט הוא בעיקר פגישת הכרות בין ההורים ובירור כוונות ותוכניות לעתיד. ואם יש מסיבת אירוסין, עיקרה שמחה ודברי תורה.
בברכה
אפי קיציס