השגחה פרטית ,הסתר וגילוי הבורא

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 03/07/09 00:14 יא בתמוז התשסט

שאלה

שאלה לרב מקובל ,היינו בעל השגה רוחנית בעולמות העליונים :

רב יהודה לוי לייב אשלג הבעל הסולם כותב שהשגחה

של גילוי הבורא זה רק ממחסום ומעלה והוא כותב

שיש הסתר כפול כש לא רואים בכלל שיש בורא ויש הסתר רגיל כש יש רמז לזה שהבורא מוסתר ואנחנו לא רואים אותו עדיין ,אבל לפני הגאולה יציאה ממצריים רואים חושך גמור ואז מתפללים מעומקא דליבא ומהפער הזה בין הסתר לגילוי נגאלים ואז הבורא גלוי לנו .ואז השאלה שלי מה זה השגחה גלויה איך זה נראה .

ואצלי הכל קצת אחרת ממה ש רב אשלג מתאר :

אני אתן שלוש דוגמאות :

1)דבר ראשון כש הבורא רוצה להגיד לי משהו

אז כש אני חושב בעיקר או כאשר מישהו מדבר

אני מרגיש אור מאחורי הראש - זה הרגשת תענוג

ואז אני יודע ש מה שמדברים אלי או אני אומר זה אמת . או לחילופין זה משהו שהבורא רצה להגיד לי.

2)לפני 19 שנה כש הייתי ילד בן 14 עליתי מכיתה ח לכיתה ט ואז עשיתי מבחן פסיכוטכני ולפי המבחן הזה המורה הראשי במחשבים אמר לי שלא כדאי לי ללמוד מחשבים אבל אני בכל זאת הלכתי ללמוד מחשבים ו בכיתה יוד נכשלתי במבחנים במחשבים ו אז סיימתי את הבית הספר במגמה ריאלית (פיסיקה מטמטיקה כימיה הכל 5 יחידות ) זאת אומרת שעוד אז אמרו לי לא כדאי לך ללכת ללמוד מגמה וירטואלית (מחשבים,רוחניות ,חכמת הקבלה) אלא ריאלית (פיסיקה כימיה מטמטיקה תורה ומצוות גשמיים ) ואז אחרי 19 שנה פתאום קלטתי את המסר

והלכתי ללמוד תורה רגילה במקום חכמת הקבלה שלמדתי אותה 7 שנים ,ואז מה אתה חושב ש קרה ?

אני ישבתי בשיעור הרב מכיר אותי והוא סיפר שאני למדתי קבלה 7 שנים לתלמידים ואז מישהו מהתלמידים אחרי סיום השיעור אמר לי פה בחדר אחר של בית הכנסת עכשיו מלמדים קבלה - השיעור תפור עליך מיכאל ומשך אותי והביא אותי לשיעור של גבאי בית הכנסת שהוא תלמיד של רב שמחה אשלג

נכדו של בעל הסולם ואז הבנתי שהבורא בכל זאת רוצה שאני אמשיך ללמוד חכמת הקבלה!

אז יוצא שזו השגחה גלויה !!!

3)אני ישבתי בשיעור ואחרי השיעור עשיתי תחיית

המתים בפנימיות נשמתי ואז למחרת אני מגיע לשיעור תורה ופתאום הרב אומר על צדיקים שנפטרים

אבל הגוף שלהם לא מסריח ולא מתכלה ואני יושב ברגע זה ובורא שותף אותי באור ואז אני פתאום מבין שמדברים עלי שבגלל שאני עשיתי תחיית המתים בפנימיות הגוף שלי אחרי המוות לא יתרקב .

4)פעם הרב דיבר על רבי לוי שישב מח

תשובה

בסד
שלום רב .
השגחה גלויה פורשה קשר ישיר וגלוי בן סיבה למסובב .
דהינו נס גלוי
אבל נסתרת פרושה קשר עקיף ..ומוסתר בטבע.
והוא נקרא אצלנו נס נסתר..והוא [הטבע] כמו שאמר הארי זצ"ל "[הטבע בגימטריה אלו-קים.]"

גם אצלך הנפש מרגישה באופן נסתר והוא נקרא אצלנו "אינטואיציה"..
או בלשון חכמי הקבלה "בת קול"או גילוי נשמתי מוסתר".
כי הגלוי יהיה נבואה וזה אין לנו לצערנו.
בברכה