הרשות היהודית

חדשות כיפה הרב דוד לוי 08/09/11 23:37 ט באלול התשעא

שאלה

מה עמדת התורה ביחס להקמת הרשות היהודית שהוקמה הערב?

תשובה

שלום לך

70 פנים לתורה וכך גם מגוון הדעות לגבי האירוע עליו שאלת.

לכן אני* מעדיף להמנע מלהתייחס לדבר שאיני יודע את פרטי פרטיו, וגם אם הייתי יודע אותם - סביר להניח שדעתי היתה שלא להתיחס.

אני חושב שעלינו לכבד כל דעה בין אם אנו תומכים נלהבים שלה או שאנו מאד מסתייגים ממנה. לענ"ד אסור לגנות או לשלול ואפילו לבקר דעה אחרת - טוב שיש במדינה ישראל מגוון דעות ובפרט בציבור הדתי-לאומי.

כך גם בשבטים השונים היו דעות שונות מרגע לידתם ועד שהם הטשטשו וכך גם דברי הרב קוק זצ"ל במקומות רבים - שעלינו למצוא את הטוב בדעות השונות וללמוד מהם.
(כך גם בשופר וגם בתפילות ראש השנה אנו מעלים את כל מגוון הדעות ומתפללים עליהם)

בברכת שנה טובה לכל ישראל
דוד לוי

* פניתי למספר רבנים בבקשה שיענו הם על שאלתך אך הם העדיפו להחזירה אלי - נראה שגם הם לא ששים לענות.