הרשות היהודית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/09/11 09:21 י באלול התשעא

שאלה

כבוד הרב שלום,

אתמול התכנסו מספר יהודים והכריזו על הקמת "רשות יהודית" שמתנתקת מהמדינה ותחיל את ריבונותה על יהודה ושומרון במידה ומדינת ישראל תנטוש אותם.

רציתי לדעת מהי עמדת רבותינו בעניין.

תודה מראש ושבת שלום

חיים

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. הלכה פסוקה שגם מי שגר בארץ תחת שלטון זר מקיים מצוות ישוב הארץ, כפי שנהגו דורות עד הקמת המדינה.
ב. ברור שמקיימים מצוות יישוב הארץ בכל מקום בארץ.
ג. ברור שעיקר מצוות ישוב הארץ היא בהחלת רבונות, וכפי שכתב הרמב"ן שלא נעזבנה ביד אומה מאומות העולם.
ד. נראה שהלכה למעשה יש להאבק על כל מקום בארץ שלא ינטש ולא יועבר לרשות זרה, אולם אם חלילה יקרה מקרה שהוא נגד התורה, נראה שעדיפה ישיבה בריבונות יותר מאשר ישיבה בלא ריבונות. אין בכך בכדי להפחית מחיוב המאבק על ישוב הארץ.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן