הריגת חרקים למינהם

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/12/16 18:55 יב בכסלו התשעז

שאלה

את השאלה הזאת אני שואל בעקבות הריגת יתושים שחורים כאלה, לאחר הקטילה הייתה לי הרגשה לא טובה והרגשה של רחמנות על יתוש(לא מבין למה, אבל ככה זה).

מצד אחד היתוש הציק מאוד לנפשי והסוג של יתוש הזה(או חרק לא יודע את מינו בוודאות) מגיע למצב של התפשטות בבית ונמצא בכל מקום ומפריע לנפש, אני לא יודע אם הוא עוקץ או לא אבל אני חושש שכן ואם אני יודע שיש יתוש בחדר אני פשוט לא אוכל לישון.

האם עברתי עבירה על קטילת היתוש והאם לא.

כמובן שלכתחילה אני לא פוגע בחרקים ואני משתדל להסתכל איפה אני הולך כדי לא לפגוע בנמלים וכדומה, אבל יש מצבים שזה ממש מציק לנפש, למשל כמו ג'וקים שמתרבים בבית, או יתושים וזבובים מרובים שמפריעים בזמן אכילה ושינה.

האם במצב כזה כן מותר להרוג במידה ואי אפשר להוציא מהבית בדרך אחרת?

תשובה

שלום

הלכתית מותר להרוג אם הוא מפריע. מידה ראויה להשתדל להוציא אותו אם אפשר מבלי להרוג.
אם אתה צדיק עליון, אזי טוב שיש בך ייסורים אלו על שנפלת ממדרגתך.
אם אתה בינוני או צדיק רגיל, אזי אין מקום להשקיע בייסורים כאלו, אלא להשקיע בעשיית שורת הדין ההלכתית בתחומים שעליהם אתה מצווה.

כל טוב