הרב בקשי דורון

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 28/12/12 12:50 טו בטבת התשעג

שאלה

בימים האחרונים מואשם הגאון הרב בקשי דורון בפרשת תיק הרבנים.

רציתי לדעת האם צריך להתייחס לזה כבחור ישיבה או לא להתייחס לנושא כלל.

בעצם, מהי מידת החשיבות שצריכים ליחס לנושא?

תשובה

שלום
כאשר מדובר באדם צדיק כמו הרב בקשי דורון שליט"א , גם אם יש האומרים שהוא עשה מעשה שנראה רע, כל זמן שניתן להסביר אותו באיזה שהוא הסבר הגיוני בדרך חיובית, אזי מצווה לדון אותו לכף זכות שנאמר "בְּצֶדֶק תִּשְׁפֹּט עֲמִיתֶךָ" (ויקרא יט, טו).

גם אם חלילה יתברר שטעה במעשיו אמרו חכמים "שאם ראית ת"ח שעבר עבירה בלילה אל תהרהר אחריו ביום".

ולהלן הסבר מספר עין איה למרן הרב קוק זצ"ל: "מצב השכל אינו עומד על תכונה אחת בכל אדם גם בחכמים. כד´ הרמב"ם שהברקים באין ושבים, וה"ה תכונת המוסר ואור הדעת. ע"כ נמשל שעת חוזק הנפש ושלימות עיונה לפי טבעה בטבע החכם, יום, ועת התגברות הטרדות והדברים המאפילים את השכל, לילה. ע"כ אם ראית ת"ח שעבר עבירה בלילה, בשעת התקדרות ארחות שכלו, אל תהרהר אחריו ביום, כי תיכף כשחוזר לאור התורה ודאי עשה תשובה. והני מילי בדברים שבגופו, שתשובה של רצון ומחשבה תיכף מתעוררת לרגלי תורת ד´. אבל תשובה מעשית בפועל, צריך שתראה הפעולה. כי אע"פ שהרגש מתטהר, לפעמים המעשים מונחים בשפל. ע"כ מותר להרהר עד רואינו תיקון המעשה".

בברכה אייל משה