הקפאת זרע

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/07/08 10:12 כו בתמוז התשסח

שאלה

אני מלמדת בקורס נתיב (קורס לחיילים בתהליך גיור) והם העלו לי שתי שאלות:

1) האם מותר להקפיא זרע (מכיוון שאסור להוציא זרע לבטלה) ומדוע?

2) מה המקור ההלכתי לכך שאסור לקיים יחסים לפני הנישואים?

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

ראשית, יישר כוח על העבודה החשובה.

א. הקפאת זרע: לא ניתן לענות על שאלה זו באופן כללי, והדבר תלוי מאוד בנסיבות. אינו דומה חולה סרטן שעובר כמותרפיה ומבקש לשמר את זרעו, לאדם נרקסיסטי החושב כל הזמן על מה יצא ממנו וכדו'. זה חלק בלתי נפרד מעיסוקי כרב. באופן כללי, כאשר מדובר בקיום מצוות פרו ורבו יש מצבים שהדבר מותר, אולם יש להתייעץ עם תלמיד חכם העוסק בעניינים אלה.
ב. ראשיתו של המקור ההלכתי הוא כבר בסיפור גן עדן: "ודבק באשתו", ומשם מתחילה כל עמדת תורת ישראל שהקשר בין איש ואישה מתרחש במסגרת הנישואין בלבד.

כל טוב