הפרעות אכילה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/12/11 13:03 טו בכסלו התשעב

שאלה

שלום,

חברה שלי רק סיפרה לי שיש לה הפרעות אכילה.(מתחילה להיות בולימית ועוברת שלבים שונים באנורקסיה..).

רצינו לשבת וללמוד משהו יחד כדאי להעלות את הערך הדימוי והמורל העצמי ובמטרה לשנות את התפיסה כלפי הגוף והנפש.

אבל אני לא מכירה ספרים..אז רציתי לדעת אם תוכל להמליץ לי על איזה ספרים או מקורות שיוכלו לעזור לנו.

תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

א. אין כל ספק שלימוד יכול להועיל ולטפח. אולם אני מציע מראש לא לראות בלימוד את חזות הכל. היא צריכה טיפול וייעוץ מקצועי. אני לא מאמין בטיפול מקצועי ללא לימוד, ומאידך צריך להדגיש כי לימוד ללא טיפול מקצועי כנראה שלא יצליח אם מדובר בבעיית אמת.
מה כדאי ללמוד ? כדי ללמוד חלקים בתורה העוסקים ביחס לגוף. אפשר להתחיל עם מדרשי חז"ל (שאפשר ללומדם דרך ספר האגדה של ביאליק); כיוון אחר: בספרי "בצלמו" יש פרק שלם על היחס לגוף, ואולי כדאי להיאחז במקורות הכתובים שם, ולהתפתח מהם.

כל טוב, ויישר כוח על היוזמה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן