העונש של משה רבנו

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 24/05/11 13:47 כ באייר התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי שאלה בקשר למשה רבנו, למה החטא שהוא הכה בסלע ולא דיבר אליו נחשב עד כדי כך חמור ? כי זה לא מחוסר אמונה או משהו זה פשוט שהוא התעצבן על עם ישראל לא ?

והאם זה נכון שבאמת תהיה שואה שלישית בגוג ומגוג ?

תודה רבה !

תשובה

שלום רב

א. בשל העובדה שיש על מעשיו של משה פרשנויות רבות (כמעט כל פרשן מציע דרך אחרת להבנת חטאו של משה) - קשה לענות כל כך. בכל אופן, רבים מייחסים למשה רבנו את חטא חוסר האמונה, ובשל כך לא דיבר אל הסלע אלא הכה בו. אחרים אומרים שזה לא מחוסר אמונה, אלא רק בעובדה שהתוצאה של המעשה הייתה שלא קידש את עם ישראל. לפי הדרך השניה שהבאתי, יכול להיות שהוא התעצבן על עם ישראל - אך העונש הוא על תוצאת הדברים ולא על הכוונה בעצם מעשה ההכאה על הסלע.

ב. אין לנו יכולת לדעת מה יקרה במלחמת גוג ומגוג. יש הטוענים שהמלחמה כבר הייתה בזמן השואה, ולכן לא תהיה שואה שלישית.

אריאל
(המשיב אינו רב)