הסרת החמרה בנושא טלטול בשבת

חדשות כיפה הרב דוד לוי 14/11/12 09:06 כט בחשון התשעג

שאלה

שלום רב, לפני כשנה לקחתי על עצמי חומרה ואני נמנע מלטלטל בשבת גם במקום שיש חוט של עירוב. מצב זה לאחרונה פוגע לי קצת בשלום הבית כאשר אין באפשרותי לעזור לאשתי במצבים מסויימים. רציתי לשאול האם זה נדר? ואם כן, איך באפשרותי להתיר אותו ומעתה ואילך לסמוך על החוט של העירוב?

תשובה

שלום לך

חכמים במסכת אבות למדו אותנו את החשיבות של 'הרואה את הנולד' ולצערנו לא ראית את הנולד.

ה"הידור" שלך הוא מצווה הבאה בעבירה ועליך להפסיקו לגמרי ולעזור לאשתך.
כיון שזו עבירה ולא מצווה אינך צריך התרת נדרים

בעתיד תזהר יותר שלא לקחת חומרות מדומות אלא להדר רק בדברים שאינם על חשבון אחרים

בברכה ובהצלחה דוד לוי