הנשיא אובמה מעכב את הגאולה?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 22/03/13 16:06 יא בניסן התשעג

שאלה

שלום הרב

הנשיא אובמה בא ארצה ואיתו לחצים על ישראל ומצד שני "חיבוק" לישראל כמו שאומרים.

האם נכון להגיד שהוא עשיו הרשע שמנשק אבל בעצם נושך או אולי חסיד אומות העולם?

איך לחשוב עליו?

חיים

תשובה

שלום

בנושא כזה משמעותי אינני בר הכי להכריע, אלא גדולי הדור בענייני אמונה כגון הרב טאו שליט"א. יש לגדולים דעה רחבה וסיעתא דשמיא מיוחדת שלי אין.
אך שלא להשיבך ריקם אכתוב לך שלענ"ד אור וחושך משמשים אצלו בערבוביה, יש בו צד מוסרי משמעותי אך גם צד שאינו מבין את מהותם של ישראל בעולם כבניו של רבש"ע השבים לארץ ד'. הוא מרחם עלינו ומזדהה איתנו לפעמים, אך אינו מבין את השגחת ד' המיוחדת על ישראל השבים לתחיה.
עכ"פ, העיקר הוא שאנו נזכור שבנו בחר ד´ מכל העמים ואיננו גויים, לא רק בשעת משבר ומלחמה, אלא גם כשהאומות מתקרבות אלינו וגם כשהגויים ישרים ביסודם וטועים בהשקפתם כמו אצל הנשיא האמריקאי הנוכחי ואפילו נראים דומים לנו.
יש לשאוב את עמדותינו המדיניות והתרבותיות רק מהתוה"ק גם אם הגויים אינם מבינים וקצת כועסים עלינו. א"י כולה שלנו ונתנחל בה בעוז, תרבותנו אינה זרה אלא ישראלית ואנו נטועים בדבר ד´ שבתורתנו.

כל טוב