הנקה ודחיית הריון

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 17/04/07 19:14 כט בניסן התשסז

שאלה

יש לנו ב"ה בן ושתי בנות. חשוב לי מאוד להניק עד גיל שנתיים, או לפחות להתקרב לגיל הזה. מנסיון קודם זה לא מתאפשר עם הכניסה להריון במקרה שלי.האם מותר לדחות הריון עד שהתינוקת תגיע לגיל הזה בשל הסיבה שברצוני להמשיך להניקה? זאת למרות שאני מרגישה מוכנה להיכנס להריון ואשמח בו מכל שאר ההיבטים?

תשובה

בע"ה
שלום רב,
בודאי שחשוב להניק כמה שיותר. כך טבעי וכך נכון. יהיה עוד הריון ועוד אחריו , כל אחד בעתו ובזמנו, אבל בודאי שאין שום ענין להפסיק הנקה כדי להרות שוב מוקדם.(אא"כ את בגיל קרוב ל40, ואת רוצה להספיק הריון נוסף, -אז יש מקום לשקול דעת מיוחד.)
בברכה, אליעזר