הנקה במקום ציבורי

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 17/12/09 04:34 ל בכסלו התשע

שאלה

שלום כבוד הרב-

אני אם לתינוק, בן חודש, ויש לי ילדים בנים,גדולים,

האם מותר לי כשיושבים בסלון למשל או שולחן האוכל , להניק את התינוק, כשזה נעשה באופן צנוע ביותר וכסוי מוחלט שלי ושל התינוק?

או בכל פורום אחר , שיושבים ומדברים.

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
הנקה היא פעולה טיבעית ביותר, ואף חובת ההורים כלפי בנם על פי שלחן ערוך אבן העזר, מעולם לא מצאנו מי מחז"ל שמתייחס אל פעולה זו כפעולה שיש להסתירה, לכן במידה והאשה מכוסה אין חשש להניק בפרהסיא.
ברכה והצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן