הנחת תפילין בשני תפילות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/07/16 11:58 כ בתמוז התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב, השאלה הזאת במקרה של שעת הדחק שיצא שאני מתפלל בבית. אם יש מצב שאני קם מאוחר נגיד בשעה אחת עשרה.

ויוצא שאני מתפלל שחרית עם תפילין עד השעה שתיים עשרה בערך.

שהרי צהריי היום מתחילים, וגם אני יודע שלמצוות תפילין אין זמן מוגבל -הכוונה שאפשר כל היום. האם(1)אפשר מייד לאחר שחרית להתחיל מנחה (2)ובנוסף,אפשר להתפלל מנחה צמודה עם התפילין שהנחתי- כלומר שאפשר עם התפילין.

אשמח אם תענה לי על שאלה זו. יום טוב..

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד´

מנחה מתפללים לאחר חצות היום.
אפשר להתפלל מנחה בתפילין.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן