הנחת קליפות על צלחת בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/12/15 08:32 ט בטבת התשעו

שאלה

"כתוב בהלכות שאסרו חכמים לבטל כלי מהיכנו בשבת, דהיינו לתת בשבת חפץ שהוא מוקצה על חפץ שאינו מוקצה, שעל ידי כך מבטל הכלי ממצבו הקודם שהיה מוכן וראוי לטלטול. והביאו דוגמא שאסור להניח קליפות וכיוצא בזה בתוך הצלחת אלא אם כן יניח דבר מאכל קודם לכן (שהרי יש חשיבות גבוהה יותר לדבר מאכל).

יחד עם זאת, נאמר באותו נושא, שאין דבר המותר נעשה בסיס לדבר האסור אלא אם מתקיימים כמה תנאים שאחד מהם הוא שיש לדבר האסור חשיבות מסויימת והביאו דוגמא שלקליפות אין חשיבות.

לאור כך, אם לקליפות אין חשיבות ואינם הופכים את הדבר המותר לבסיס לדבר האסור, מדוע נאמר שאסור להניח קליפות על צלחת (במידה ולא נניח קודם דבר מאכל בצלחת)?"

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

כשאתה כותב "כתוב בהלכות" על איזה ספר את מדבר, ויש להפנות שאלות כאלו לכותב הספר שהוא אחראי על הדברים שלו.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ