הנחת מרק על פלטה לפני הדלקתה בשבת

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 27/08/05 22:27 כב באב התשסה

שאלה

שמעתי ברדיו את הרב משה יוסף (נדמה לי) ורציתי לברר אם הבנתי נכון:

כאשר יש אוכל מבושל לח כגון מרק או אוכל ברוטב

וכאשר הפלטה בשבת מחוברת לשעון שבת והיא במצב כבוי-כלומר הפלטה קרה

האם מותר להניח על הפלטה אוכל מבושל רטוב? וכאשר החשמל ידלק אזי המרק יתחמם בשבת

היה נדמה לי שהוא אמר שמותר למרות שהאוכל רטוב

אודה לכם על תשובתכם

תשובה

ב"ה מוצאי שבת פרשת עקב תשס"ה

שבוע טוב!

קיימת מחלוקת בין הראשונים האם יש בישול אחר בישול בדבר לח שהתבשל ואחר כך הצטנן, מקובל להחמיר בדבר שיש בישול אחר בישול, ולכן מי שמניח מאכל לח לפני שהפלטה נדלקת, דינו כאדם שמניח קדרה על גבי עצים ואדם אחר מדליק את העצים, שלמרות שהשני עובר על איסור מבעיר ומבשל, גם לראשון אסור לעשות זאת, כך אומרת הגמרא במסכת ביצה, ולכן אסור להניח את המרק על הפלטה למרות שהיא כעת כבויה, כיון שזו התחלת פעולת הבישול.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת