המקור

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 22/07/08 16:54 יט בתמוז התשסח

שאלה

בהמשך לשאלה ששאלתי על חיוב אישה להתחתן, לפי הבנתי רק על הגבר יש מצוות פריה ורביה. האם זה נכון? ואם יש חיוב על האישה, האם תוכל בבקשה להביא לי מקור...תודה מראש.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום רב.
נכון ,
המקור: "פרו ורבו וכיבשו את הארץ,..דרכו של איש לכבוש ואין דרכה של אישה לכבוש."
מכאן ההבדל בחיוב המצווה.
בברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן